Pages

Wednesday, March 3, 2010

Musibah & DugaaN

Ujian & Dugaan SerinG BErlakU PAda SteiaP manusia DI MUka Bumi Ini..SemUA Yg BerLAku PAsti Ade sebaB2 nya.Setiap Yg Berlaku PAsti ader hikmah nya.Semua Yg berlaku X akn Berlaku secara tiba2..Tetapi semua yg berlaku telah ditetapkan oleh Allah S.W.T." Sebgaimana sunnah Allah yang(berlaku juga)bagi orng2 yg Telah terdahulu mu.Dan engkau Tidak akn mendapati perubahan pada sunnah Allah"(al-ahzab 33:62)

Selain itu,Allah MAhu Menguji Hamba2 Nya Yg soleh Dan Tiggi Darjatnya..Ini kerana Allah sangat Syang akn Hamba2Nya, Allah Telah Berfirman Dlm Surah Ibrahim 4:7: "Sekiranya Kamu bersyukur,PAsti akn tmbahkan Kpda KAmu.Sekiranya Kamu Kufur,Sesungguhnya azabku sgt dashyat".


Bila Allah cepat makbulkan Doamu, Maka DIA Menyayangimu,

Bila DIA Lambat Makbulkan doamu, Maka DIA Ingin Mengujimu,
Bila DIA Tidak Makbulkan Doamu, Maka Dia Merancang Sesuatu Yang lebih Baik Untukmu.
Oleh itu, Sentiasalah Bersangka Baik Pada ALLAH Dalam Apa Jua Keadaan Pun... Kerana Kasih sayang ALLAH Itu Mendahului KemurkaanNya.


Jangan Sesekali KAmu menyalah kn Takdir..Setiap yg berlaku pasti ade Hikmahnya. Dan JAngan lah Kamu mudah berputus asa.Sentiasalah Muhasabah Diri Utk JAdi yg lebih Baik...Sesungguhnya Allah maha Mengetahui ape yg terbaik utk hamba2nya.Pesan Buat Diriku Yg sering Terlupa...Yg Baik Dtgnya Drpda Allah dan Yg Buruk Dtgnya drpda sy sendiri..

0 comments: